Uratarinoita Insta DefSecistä

Pidämme huolta työntekijöistämme ja halukkaille  tarjoamme mahdollisuuksia kasvaa oman asiantuntijuuden mukana. Tutustu uratarinoihimme. Istuisiko arvomaailmamme ja toimintamallimme sinun arkeesi kuin nappi silmään?

Julius Kallio, Data Scientist

Aloitin työt Installa joulukuussa 2017. Olin juuri valmistunut Tampereen yliopiston Computational Big Data Analytics -maisteriohjelmasta ja keskittynyt työelämässä pääosin ohjelmistokehitykseen. Analytiikasta olin saanut kokea oikeastaan vain pintaraapaisun.

Lue lisää

Maisterintutkintooni sisältyi syventäviä tilastotieteen ja tietojenkäsittelytieteen opintoja, joiden painopiste oli data-analyysissa. Graduni tein syväoppimisen soveltamisesta lääketieteessä. Aiemmin olen suorittanut kandidaatin tutkinnon tilastotieteestä, ja kandidaattitutkielmani aiheena oli latenttien muuttujien regressiomallit. Laskeminen on aina tuntunut omalta jutultani. Työelämässä hankitun ohjelmistokehityskokemuksen myötä olen myös saanut kehittää ohjelmointitaitojani melko monipuolisesti ja ehtinyt innostua siitäkin.

Vaihtelevia projekteja analytiikan ja keinoälyn parissa

Täällä Installa iso osa työajastani kuluu oman intohimoni parissa eli suunnittelemalla ja toteuttamalla analytiikka- ja keinoälyratkaisuja asiakkaillemme. Työni on melko itsenäistä, mutta sosiaalinen kulma työhön tulee ajatusten vaihtamisesta työkavereiden kanssa, avun kysymisestä tarvittaessa, sisäisistä palavereista sekä asiakastapaamisista. Data-analyysi, koneoppiminen ja erityisesti syväoppiminen ovat haastavia kokonaisuuksia ja ne tarjoavat hurjasti mahdollisuuksia sellaisten ratkaisujen toteuttamiseen, joista ei aiemmin osattu edes haaveilla. Sovelluskohteita on valtavasti. Parasta työssäni onkin se, että projektien sisällöt vaihtelevat niin paljon, että saan jatkuvasti oppia uusia asioita.

Installa viihtyy ja kehittyy

Työpaikkana Insta on mielestäni mukava. Toimistotilat ovat todella viihtyisät, ja vaikka etäpäivät järjestyvät aina tarvittaessa, tulen silti mielelläni rauhallisen työpisteeni ääreen tekemään töitä. Työergonomiasta huolehditaan säädeltävien toimistotuolien ja sähköpöytien avulla, jotta ei tarvitse jatkuvasti ravata alakerrassa hierojan vastaanotolla. Työpäiviin mahtuu yleensä niin paljon huumoria, että en ole työskennellyt täällä yhtään päivää nauramatta kertaakaan. Täällä on mukavia ihmisiä töissä.

 

Haastavan työn vastapainoksi Insta tarjoaa paljon erilaisia liikuntaetuja, joista omia suosikkejani ovat työntekijöiden vapaassa käytössä oleva alakerran kuntosali sekä henkilökohtainen Smartum Saldo. Täällä on myös hyvät mahdollisuudet kehittää itseään esimerkiksi runsaasti tarjolla olevaa ammattikirjallisuutta lukemalla ja sisäisiin tietoiskuihin osallistumalla.

 

 

Maija Wirlander, Product Owner

Aloitin työn Instassa toukokuussa 2009.  Opiskelin vielä tuolloin Tampereen teknillisessä yliopistossa ja hain Instaan kesäharjoittelijaksi kolmantena opiskeluvuonna. Päädyin testaamaan sekä dokumentoimaan tekemäämme koulutusjärjestelmää. Jo tuolloin osa työnkuvastani alkoi kuitenkin olla järjestelmän käytettävyyden parantamista ja käyttöliittymäsuunnittelua. 

Lue lisää

Valmistuin DI:ksi vuonna 2013. Syventävät opintoni käsittivät käytettävyyttä ja ohjelmistotuotantoa, aineopinnot koostuivat teknillisestä matematiikasta ja ohjelmistotekniikasta. Kandin työ toteutui aiheesta Graafisella käyttöliittymällä käytettävien ohjelmien testitapausten luomisen automatisoiminen. Diplomityön tein käytettävyyteen liittyen otsikolla käyttäjätiedon keräämisen ja analysoinnin automatisointi kriittisessä ohjelmistossa, mikä vei mukanaan Insta Response tuoteperheen pariin ja kyseiselle tuoteperheelle käytettävyysvastaavaksi. Siitä matka jatkui nykyiseen rooliini tuotteen omistajaksi (Product Owner). Ehdottomasti mielenkiintoisin juttu, jossa olen ollut mukana, on juuri Insta Response tuoteperheen luominen. Olen ollut mukana lähes alkumetreiltä ja  päässyt näkemään sen kasvuprosessin kohti menestyvää tuotetta.

 

Tyypillinen työpäiväni on vauhdikas

Harvoin istun paikallaan. Useimmiten olen joko asiakasrajapinnassa neuvottelemassa uusista toiminnallisuuksista tai keskustelemassa kehitysporukan kanssa siitä, miten kehitysideat meidän tuotteeseen toteutettaisiin. Työnkuvaani kuuluu laajojen kokonaisuuksien hallinta ja uusien toiminnallisuuksien konseptointi. Asiakasrajapinnassa yritän selvittää asiakkaan todellisia käyttötarpeita ja toisaalta kuvata heille, miten tuotteemme nämä tarpeet ratkaisevat. Vastaavasti kehitysporukan kanssa pohdimme, miten asiakastarpeet toteutuvat meidän tuotteen ominaisuuksilla vai vaativatko ne uuden konseptin suunnittelua tai pieniä lisäyksiä. Näissä eri rajapinnoissa työskentely vaatii kykyä omaksua laajoja kokonaisuuksia nopeasti ja toisaalta kykyä keskustella niistä eri abstraktiotasoilla. Työ edellyttää myös hyviä yhteistyötaitoja sekä kykyä oppia uutta nopeasti. Haluan jatkossakin kehittyä ja haastaa itseäni jatkuvasti uusilla ja mahdollisesti vaativammilla tehtävillä.

 

Työpaikkana Insta on vaativa mutta joustava. Täällä tehdään haastavia ja laajoja järjestelmiä ja sellaisten suunnittelu ja toteutus on harvoin triviaalia. Juuri se on kuitenkin suola koko touhussa. Täällä pääsee haastamaan itseään vaativien ja monimutkaisten ongelmien parissa. Niitä on kaikilla ohjelmistosuunnitteluun ja -toteutukseen liittyvillä tasoilla: ohjelmistoarkkitehtuurissa, järjestelmäarkkitehtuurissa, vaatimusmäärittelyssä, käyttökokemuksen suunnittelussa, projektinhallinnassa ja tuotehallinnassa.

 

Instalta löytyy tukea ja joustavuutta monella tasolla

Jokapäiväisenä asiana työajan joustaminen on ehkä tärkeimpiä. On tavanomaista, että osa porukasta tulee töihin jo kuuden kieppeillä, toiset yhdeksän jälkeen. Vastaavasti pois lähdetään oman aikataulun puitteissa. Joustava työaika mahdollistaa omien harrastusten ja perheen hyvän huomioimisen. Perhe-elämän ja työn yhteensovittamisesta minulla on loistava omakohtainen esimerkki:

 

Sain esikoiseni toukokuussa 2015. Mieheni kanssa halusimme yhdessä jäädä kotiin hoitamaan tytärtämme. Saimme sovittua työnantajiemme kanssa järjestelystä, jossa molemmat kävimme töissä 60 %. Koska mieheni tekee vuorotyötä, sovin Instassa ilmoittavani 4 viikon välein, miten 3 työpäivääni seuraaville viikoille jakaantuvat. Näin pystyin palaamaan töihin heti äitiysvapaalta tyttäremme ollessa neljän kuukauden ikänen, ja miehenikin sai mahdollisuuden viettää vauva-aikaa kotona. Ja äideille rohkaisuna: vauvanhoito onnistui työssäkäynnistä huolimatta oman arvomaailmani mukaan. Pian töihin palattuani pääsin tuotteen omistajan vaativaan rooliin ja syksyn 2016 alusta olen tehnyt 80 % työviikkoa. 

 

Työkavereina instalaiset ovat kuin toinen perhe, ainakin Insta Response -tuotekehityksessä. Jokaisella on tilaa olla oma itsensä ja täällä saa tuoda omaa persoonallisuuttaan ja osaamistaan esille. Toisaalta ketään ei jätetä yksin vaan aina löytyy apua ja tukea, jos joku asia ei vielä olekaan hallussa. Ennen kaikkea hienoa on se, ettemme ole homogeeninen porukka ja varmasti osin siksi joukkoomme on helppo tulla. Instaan töihin hakevan kannattaa mielestäni kysyä itseltään, tunnistatko itsestäsi henkilön, joka pitää haasteista ja uuden oppimisesta. Oletko nopea omaksumaan ja oppimaan uusia asioita? Pystytkö käsittelemään laajoja kokonaisuuksia tai toisaalta hallitsemaan jonkun asian perinpohjaisesti? Insta on mukava ja turvallinen paikka aloittaa haastavien projektien tai tuotekehityksen parissa työskentely. Täällä ei oikeasti jää yksin vaan aina löytyy tukea.

 

Tutustu IT-osaajiimme ja Insta DefSeciin työnantajana


 

Insta-konsernissa toimitaan mitä erilaisimmissa tehtävissä. Lue lisää instalaisten uratarinoita.

Rekrytoimme jatkuvasti uusia työkavereita. Katso avoimet työpaikkamme täältä.