Uratarinoita Insta DefSecistä

Pidämme huolta työntekijöistämme ja halukkaille  tarjoamme mahdollisuuksia kasvaa oman asiantuntijuuden mukana. Tutustu uratarinoihimme. Istuisiko arvomaailmamme ja toimintamallimme sinun arkeesi kuin nappi silmään?

Jiri Uitto, Teknologiajohtaja / CTO

Olen koulutukseltani yhteiskuntatieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri. Molemmat tutkinnot suoritin Tampereen yliopistossa, missä suoritan parhaillaan myös tohtoriopintoja tekoälyn ja tiedonhaun käytöstä tietovuotojen torjunnassa.

Lue lisää

Tulin Insta DefSeciin tietoturva-asiantuntijaksi ja tuotepäälliköksi vuonna 2016. Olen kuitenkin paluumuuttaja, sillä työskentelin Instassa ensimmäisen kerran jo 2000-luvun alussa tehdessäni kandidaatin tutkielmaa. Silloin työni liittyi rakenteisiin dokumentteihin ja verkkoturvallisuuteen.  Instalta siirryin Nokialle ja tein töitä matkapuhelinten tietoturvan ja protokollien parissa. Toimin pitkään tietoturva-, PKI- ja ohjelmistokehitystehtävissä sekä esimiehenä että asiantuntijana. Vietin myös pari vuotta ulkomailla samoissa tehtävissä. Noin kolme vuotta sitten siirryin Intelin palvelukseen, jossa työskentelin Android security champion -nimikkeellä ja myöhemmin johdin security engine kehitys- ja testaustiimejä. Tällä hetkellä toimin Insta DefSecissä teknologiajohtajana ja vastaan DefSecin teknologiavalinnoista sekä tulevista teknologiahankkeista.

Tyypilliseen päivään kuuluu rutiineja ja jatkuvaa kehitystä

Tyypillisesti työpäiväni alkaa jo kotona noin kello 6:30. Silloin luen sähköpostit, jotta tiedän mitä päivä tuo tullessaan. Töissä olen noin 8:00. Aloitan tarkistamalla päämedioiden tietoturvauutiset, sillä on tärkeää olla ajan tasalla, mikäli maailmalla löytyy esimerkiksi uusia ohjelmistohaavoittuvuuksia. Tämän jälkeen käyn päivän asiat läpi tuotekehityksen kanssa ja vastaan asiakkaiden sähköposteihin. Muu aika on enemmän tai vähemmän teknisten ongelmien ratkaisua, yhteistyökumppaneiden tapaamisia, suunnittelupalavereja ja tutkimusprojekteihin osallistumista. Illalla katson vielä sähköpostit kertaalleen.

 

Eräs entinen esimieheni sanoi, että olen organisointikykyinen ihminen, jolla on kyky innovaatioihin. Itse uskon, että tavoitehakuisuus sekä kykyni toimia ihmisten kanssa ovat ominaisuuksia, jotka ovat vieneet minut sinne, missä nyt olen. Tavoitteeni on pysyä aina kiinni uusimmassa tekniikassa ja kehittyä sen asiantuntijana. Pidän eniten uusien tuotteiden kehityksestä ja jopa riskinotosta. Sillä polulla olen kulkenut. Katsotaan mihin se vielä johtaa.

Insta on kotoisa paikka

Instan vahvuutena ovat korkean turvallisuuden projektit. Kaikkein kiinnostavinta on toimia projekteissa, joissa on äärimmäisen kovat turvavaatimukset. Toisaalta myös Insta Certifierin tuotepäällikkönä toimiminen on antoisaa hyvän tiimin ja kansainvälisten asiakkaiden ansiosta. Installa yksi hienoimmista asioista on ehdottomasti työkaverit. Tämä on kotoisa paikka, jonne on helppo tulla. Väki on ystävällistä ja täällä on hyvä tunnelma koko ajan.  Instalaiset ovat taustoiltaan hyvin erilaisia. On pitkänlinjan instalaisia, entisiä valtionhallinnon ihmisiä, Puolustusvoimilla uransa tehneitä ja eri yrityksistä tulleita. Se on itsellekin opettavaista ja tarkoittaa erilaisia tärkeitä näkökulmia projekteihin. Instaan töihin hakevalle antaisin neuvoksi muistaa, että tämä on yhteisö yhtä paljon kuin yritys. Kulttuuri on omansa ja tavoittelemisen arvoinen.

 

 

Maija Wirlander, Product Owner

Aloitin työn Instassa toukokuussa 2009.  Opiskelin vielä tuolloin Tampereen teknillisessä yliopistossa ja hain Instaan kesäharjoittelijaksi kolmantena opiskeluvuonna. Päädyin testaamaan sekä dokumentoimaan tekemäämme koulutusjärjestelmää. Jo tuolloin osa työnkuvastani alkoi kuitenkin olla järjestelmän käytettävyyden parantamista ja käyttöliittymäsuunnittelua. 

Lue lisää

Valmistuin DI:ksi vuonna 2013. Syventävät opintoni käsittivät käytettävyyttä ja ohjelmistotuotantoa, aineopinnot koostuivat teknillisestä matematiikasta ja ohjelmistotekniikasta. Kandin työ toteutui aiheesta Graafisella käyttöliittymällä käytettävien ohjelmien testitapausten luomisen automatisoiminen. Diplomityön tein käytettävyyteen liittyen otsikolla käyttäjätiedon keräämisen ja analysoinnin automatisointi kriittisessä ohjelmistossa, mikä vei mukanaan Insta Response tuoteperheen pariin ja kyseiselle tuoteperheelle käytettävyysvastaavaksi. Siitä matka jatkui nykyiseen rooliini tuotteen omistajaksi (Product Owner). Ehdottomasti mielenkiintoisin juttu, jossa olen ollut mukana, on juuri Insta Response tuoteperheen luominen. Olen ollut mukana lähes alkumetreiltä ja  päässyt näkemään sen kasvuprosessin kohti menestyvää tuotetta.

 

Tyypillinen työpäiväni on vauhdikas

Harvoin istun paikallaan. Useimmiten olen joko asiakasrajapinnassa neuvottelemassa uusista toiminnallisuuksista tai keskustelemassa kehitysporukan kanssa siitä, miten kehitysideat meidän tuotteeseen toteutettaisiin. Työnkuvaani kuuluu laajojen kokonaisuuksien hallinta ja uusien toiminnallisuuksien konseptointi. Asiakasrajapinnassa yritän selvittää asiakkaan todellisia käyttötarpeita ja toisaalta kuvata heille, miten tuotteemme nämä tarpeet ratkaisevat. Vastaavasti kehitysporukan kanssa pohdimme, miten asiakastarpeet toteutuvat meidän tuotteen ominaisuuksilla vai vaativatko ne uuden konseptin suunnittelua tai pieniä lisäyksiä. Näissä eri rajapinnoissa työskentely vaatii kykyä omaksua laajoja kokonaisuuksia nopeasti ja toisaalta kykyä keskustella niistä eri abstraktiotasoilla. Työ edellyttää myös hyviä yhteistyötaitoja sekä kykyä oppia uutta nopeasti. Haluan jatkossakin kehittyä ja haastaa itseäni jatkuvasti uusilla ja mahdollisesti vaativammilla tehtävillä.

 

Työpaikkana Insta on vaativa mutta joustava. Täällä tehdään haastavia ja laajoja järjestelmiä ja sellaisten suunnittelu ja toteutus on harvoin triviaalia. Juuri se on kuitenkin suola koko touhussa. Täällä pääsee haastamaan itseään vaativien ja monimutkaisten ongelmien parissa. Niitä on kaikilla ohjelmistosuunnitteluun ja -toteutukseen liittyvillä tasoilla: ohjelmistoarkkitehtuurissa, järjestelmäarkkitehtuurissa, vaatimusmäärittelyssä, käyttökokemuksen suunnittelussa, projektinhallinnassa ja tuotehallinnassa.

 

Instalta löytyy tukea ja joustavuutta monella tasolla

Jokapäiväisenä asiana työajan joustaminen on ehkä tärkeimpiä. On tavanomaista, että osa porukasta tulee töihin jo kuuden kieppeillä, toiset yhdeksän jälkeen. Vastaavasti pois lähdetään oman aikataulun puitteissa. Joustava työaika mahdollistaa omien harrastusten ja perheen hyvän huomioimisen. Perhe-elämän ja työn yhteensovittamisesta minulla on loistava omakohtainen esimerkki:

 

Sain esikoiseni toukokuussa 2015. Mieheni kanssa halusimme yhdessä jäädä kotiin hoitamaan tytärtämme. Saimme sovittua työnantajiemme kanssa järjestelystä, jossa molemmat kävimme töissä 60 %. Koska mieheni tekee vuorotyötä, sovin Instassa ilmoittavani 4 viikon välein, miten 3 työpäivääni seuraaville viikoille jakaantuvat. Näin pystyin palaamaan töihin heti äitiysvapaalta tyttäremme ollessa neljän kuukauden ikänen, ja miehenikin sai mahdollisuuden viettää vauva-aikaa kotona. Ja äideille rohkaisuna: vauvanhoito onnistui työssäkäynnistä huolimatta oman arvomaailmani mukaan. Pian töihin palattuani pääsin tuotteen omistajan vaativaan rooliin ja syksyn 2016 alusta olen tehnyt 80 % työviikkoa. 

 

Työkavereina instalaiset ovat kuin toinen perhe, ainakin Insta Response -tuotekehityksessä. Jokaisella on tilaa olla oma itsensä ja täällä saa tuoda omaa persoonallisuuttaan ja osaamistaan esille. Toisaalta ketään ei jätetä yksin vaan aina löytyy apua ja tukea, jos joku asia ei vielä olekaan hallussa. Ennen kaikkea hienoa on se, ettemme ole homogeeninen porukka ja varmasti osin siksi joukkoomme on helppo tulla. Instaan töihin hakevan kannattaa mielestäni kysyä itseltään, tunnistatko itsestäsi henkilön, joka pitää haasteista ja uuden oppimisesta. Oletko nopea omaksumaan ja oppimaan uusia asioita? Pystytkö käsittelemään laajoja kokonaisuuksia tai toisaalta hallitsemaan jonkun asian perinpohjaisesti? Insta on mukava ja turvallinen paikka aloittaa haastavien projektien tai tuotekehityksen parissa työskentely. Täällä ei oikeasti jää yksin vaan aina löytyy tukea.

 

Tutustu IT-osaajiimme ja Insta DefSeciin työnantajana


 

Insta-konsernissa toimitaan mitä erilaisimmissa tehtävissä. Lue lisää instalaisten uratarinoita.

Rekrytoimme jatkuvasti uusia työkavereita. Katso avoimet työpaikkamme täältä.